BØRNEHAVER

Børnehaver

Programmet til børnehaver under SVEND18 er under udvikling - Herunder kan du læse om nogle af de filmaktiviteter der var for børnehaver under SVEND17

Filmvisning

Børnebiffen

SVEND og Kulturregion Fyn /Film for Børn og Unge tilbyder børnehavebørn i Svendborg Kommune mulighed for at se skønne kortfilm i Scala Svendborg. Filmene er fra Børnebiffens filmpakker og er særligt udvalgt til målgruppen af Det Danske Filminstitut. Under SVEND viser vi filmpakke 14 for henholdsvis de 3-4-årige og de 5-6-årige børn.
Vi håber, I vil benytte jer af tilbuddet. Det er GRATIS. Tilmelding efter først-til-mølle. Tak til Kulturregion Fyn: Film for Børn og Unge.

Program 1

Målgruppe 3-4 årige
Dag: Fredag d. 1. september
Tid: Kl. 9.30 - 10.15
OBS: Døren åbnes kl. 9:15
Sted: Svendborg Scala, sal 1


Dyrevennerne - En Fugledag

Instruktør: Eva Lindström. OBS: Til filmen tilhøre PiXi materiale. Læs nedenstående
I 'En Fugledag' følger vi to fugleungers eventyrlige dag, fra solopgang til solnedgang. Vi møder den viljestærke fuglestoresøster og den godmodige og frygtsomme lillebror. Dagen byder på ukendte overraskelser, fremmede insekter og nye venner.
DFI distribution. Sverige 2013. 12 min.
Dansk tale. Tilladt for alle

Rita og Krokodille - Fisketuren

Instruktør: Siri Melchior
Rita og Krokodille skal ud og fiske. Rita belærer Krokodille om, hvordan man fisker. Men ved søen er det Krokodille, der fanger alle fisk, selv om han har det gamle fiskenet. Rita bytter med ham, men det hjælper ikke. Men Rita SKAL fange en fisk. Ikke engang regnen kan få hende til at give op. Til sidst fanger hun en stor fisk. Så bliver det fisk til middag! Ritas store fisk, og alle Krokodilles fisk.
DFI distribution. Danmark 2013. 5 min.
Dansk tale. Tilladt for alle

Hvem bløder?

Instruktør: Jessica Laurén
Alle dyrene bygger sammen, men de kommer til skade på skift: Den gule kat saver sig selv i benet og må have plaster på, Kanin banker Fugl over næbet, og alle bliver sure på Kanin. Pludselig får Kanin ondt over det hele og må hjælpes.
DFI distribution. Sverige 2010. 4 min.
Dansk tale. Tilladt for alle.

Prik og Plet med tryk på

Instruktør: Lotta Geffenblad, Uzi Geffenblad
Prik og Plet skal lave mad. Der skal skrælles masser af kartofler. Men intet ligner sig selv. Prik er ikke prikket. Plet er ikke plettet. Mens de laver kartoffeltryk på en avis, finder de en måde at ordne det hele igen.
DFI distribution. Sverige 2011. 7 min.
Dansk tale. Tilladt for alle

Storvask – Pjaltetøj

Instruktør: Kassandra Wellendorf
Animationsfilmene ”Storvask” tager udgangspunkt i fantasien om, at vasketøj har sit eget liv bag vaskemaskinens rude. Vaskemaskinens rum forvandler sig til et ishav, en garnjungle, en pjaltetøjsverden, en legeplads eller et farligt undervandsunivers.
DFI distribution. Danmark 2010. 4 min.
Tilladt for alle.

Mægtige Maskiner – Giraflift

Instruktør: Henrik Selin Lorentzen
Girafliften kan i sin kurv løfte en mand højt op i luften, så han kan arbejde på meget høje huse.
DFI distribution. Danmark 2009. 6 min.
Dansk tale. Tilladt for alle.

Tilmelding: lenettesvendfilmfest@gmail.com
Ved tilmelding: Skriv navn på institution, børnegruppe, antal (inkl. pædagoger), navn på pædagog

Program 2

Målgruppe 5-6 årige
Dag: Fredag d. 1. september
Tid: Kl. 10.30 - 11.15
Sted: Svendborg Scala, sal 1


Mig og min familie - Villads

Instruktør: Anja Hauberg
Villads har to mødre, mor og Rikke. Men selv om de begge to er mødre, er de langt fra ens. Flere fra klassen bliver ved at spørge Villads, hvor hans far så er, og det synes Villads er irriterende. Men det er nu ikke, fordi han ønsker sig at have en far. For hvis han skulle have det, ville han skulle vælge én af sine mødre fra, og det vil han overhovedet ikke. Heller ikke selvom de ikke aner, hvem der er hvem i Star Wars.
DFI distribution. Danmark 2012. 15 min.
Dansk tale. Tilladt for alle

Prik og Plet på priknik

Instruktør: Lotta Geffenblad, Uzi Geffenblad
En picnic i det grønne kan være både afslappende og god. Prik og Plet er begge nysgerrige på insekterne omkring dem. Men idyllen forvandler sig til en kamp for overlevelse, når både myg og hvepse også er blevet nysgerrige på Prik og Plet.
DFI distribution. Sverige 2011. 7 min.
Dansk tale. Tilladt for alle

Dyrevennerne – Min ven Lauge
Vi møder uglen Lauge, der forlader den mørke skov og flytter ind til byen. Det kan dog være svært at vende sig til storbymylderet, når man bare er en skovugle.
DFI distribution. Sverige 2013. 12 min.
Dansk tale. Tilladt for alle

Rita og Krokodille – Camping

Instruktør: Siri Melchior. OBS: Til filmen tilhøre PiXi materiale. Læs nedenstående
Rita og Krokodille skal på campingtur. Det er hyggeligt at ligge i et telt oppe på bjerget. Indtil det bliver mørkt. Månen kaster skygger af ulve og trolde på teltdugen. Rita tvinger Krokodille ud med lommelygten, for at skræmme dem væk. Nu kommer der endnu flere skygger! Rita vover sig ud for at redde sin ven. Det var bare grene og Krokodille, der kastede skygger! Rita og Krokodille laver skyggeteater i teltet med lyset fra lommelygten.
DFI distribution. Danmark 2013. 5 min.
Dansk tale. Tilladt for alle

Tilmelding: lenettesvendfilmfest@gmail.com
Ved tilmelding: Skriv navn på institution, børnegruppe, antal (inkl. pædagoger), navn på pædagog

PiXi – et filmpædagogisk materiale til daginstitutioner
Hvis I gerne vil arbejde mere med film i børnehaverne, tilbyder Kulturregion Fyn PixiFilmkurser for pædagoger og PiXi – et nyt filmpædagogisk materiale målrettet de 3-6-årige børn. Materiale er til jer, som ønsker at få inspiration til, hvordan film og medier kan inddrages i de 3-6-årige børns hverdag – i daginstitutionen. Materialet lægger op til, at børnene ser en række kortfilmperler, taler om filmene, gennemfører aktiviteter og lege inspireret af filmene og skaber billeder, lyd og film selv. Filmenes temaer og tilhørende filmpædagogiske aktiviteter er tæt forbundne med de pædagogiske læreplaner.

SPONSORER

SVEND - HELE DANMARKS FILMPRIS KUNNE IKKE LADE SIG GØRE UDEN STØTTE FRA