Fredag 1. september

 
Hyldest til Erik Clausen - Ledsaget udgang
Præsenteres af skuespiller Jesper Asholt

Jesper Asholt har altid været stor fan af Erik Clausens film, så da han blev ringet op af “et ikon i dansk film, som Erik Clausen, var det en stor ting”. Opkaldet drejede sig som en hovedrolle i aftenens film ’Ledsaget Udgang’ fra 2007, hvor Asholt endte med at spille side om side med Clausen.
Om sit arbejde med Erik Clausen siger Jesper Asholt, at ”det var som at få et ridderslag af forkæmper nr.1 for den lille mands kamp mod de store. Eriks tilgang til at lave film er på flere måder anderledes end de fleste andre instruktørers. Hans valg af skuespillere og statister er ret ukonventionelle og overraskende, og det gør indspilningen af nogle scener helt unikke.”

Glæd jer til at møde Jesper Asholt forud for aftenens filmvisning, hvor han bl.a. vil fortælle om sine minder fra festscene-indspilninger med Erik Clausens mor.
Medvirkende i filmen: Erik Clausen, Jesper Asholt, Ditte Gråbøl, Elith Nulle Nykjær m.fl.

Sted: Festivalpladsen på Centrumpladsen
Tid: 18.30
Billetter: Gratis entréHyldest til Erik Clausen - Midt om natten
Præsenteres af Peter Ingemann
Filmen præsenteres af Peter Ingemann, som nok er bedst kendt som musiker i bl.a. Skousen & Ingemann og Røde Mor. Ingemann er dog også gammel ven med Erik Clausen og har gennem de sidste 20 år produceret hans film.

Glæd dig til at høre Peter Ingemann fortælle om sit arbejde som producent, og hvordan rockmusikken blev oversat til filmlærredet.
Medvirkende: Erik Clausen, Kim Larsen, Birgitte Raaberg m.fl.

Sted: Festivalpladsen på Centrumpladsen
Tid: 21.00
Billetter: Gratis entré

SVEND Kulturnat
Der venter spændende og helt anderledes oplevelser, når byens kulturaktører, butikker virksomheder og foreninger inviterer indenfor fredag d. 1. september.

Se steder, der normalt ikke er adgang til. Vær med til åbningen af den nye John Mogensen stue på Børsen, tag på en guidet backstage tur i Borgerforeningen, være med til at afgøre, hvad der skal være Svendborgs signaturdrink hos Vinspecialisten i Korsgade, tag til fernisering i Galleri UNDERWAERK på Frederiksø….og meget, meget mere.

Følge med her på siden og læs mere om hvilke arrangementer der tilbydes til Kulturnatten.

SPONSORER

SVEND - HELE DANMARKS FILMPRIS KUNNE IKKE LADE SIG GØRE UDEN STØTTE FRA