Hæderskavalkade 2017

ÅRETS HÆDERSGÆST

Hvert år hylder SVEND en personlighed indenfor dansk film med en hel kavalkade af filmvisninger.
Nogle af filmene præsenteres af hædersgæsten selv, og vi får lejlighed til at dykke ned i alle karrierens højdepunkter og høre historier, der aldrig før er blevet fortalt. Andre film følges på vej af kolleger, venner og familie, der fortæller om deres helt særlige forhold til hædersgæsten.

Glæd jer til en ganske særlig gæst i 2018
Endnu løfter vi ikke sløret for, hvem det bliver i år. Men der er noget at glæde sig til!
En af giganterne indenfor dansk film gæster Svendborg hele ugen under SVEND18, og vi glæder os til at præsentere en hel perlerække af hendes film. For jo, selvfølgelig er det en kvinde i år. Mere røber vi ikke.
Følg SVEND på Facebook https://www.facebook.com/svendfesten/
– så lover vi til gengæld, at du er en af de første, der får det at vide!

Tidligere hædersgæster
2017 Filminstruktør Erik Clausen
Vi hyldede ham som filminstruktør og skuespiller, men viste også alle hans andre sider – som gøgler, billedkunstner og samfundsrevser. Ugen igennem præsenterede vi en hel kavalkade af hans film. Nogle blev præsenteret af Erik Clausen selv. Andre blev fulgt på vej af de mange kulturpersonligheder, der har et helt særligt forhold til Erik Clausen og hans film. Det var bl.a. Leif Sylvester, Bodil Jørgensen, datteren Louise Clausen og skuespiller Jesper Asholt. I anledning af Hæderskavalkaden havde galleri SAK i Svendborg arrangeret en særudstilling med Erik Clausens værker, ligesom vi havde gallapremiere på hans nyeste film ’Aldrig mere i morgen’.

2016 Filminstruktør Henning Carlsen
I anledning af 50-året for mesterværket Sult hædrede vi Henning Carlsen med en hel kavalkade af mesterens film. Syv af dem blev præsenteret af bl.a. skuespillerne Sofie Gråbøl, der debuterede i ’Oviri’ og Jesper Christensen, der medvirkede i ’Hør var der ikke en som lo?’. Vi oplevede desuden en dejlig eftermiddag i selskab med Benny Andersen, der skrev manuskript til ’Man sku være noget ved musikken’.

SPONSORER

SVEND - HELE DANMARKS FILMPRIS KUNNE IKKE LADE SIG GØRE UDEN STØTTE FRA