Lørdag 26. august

Lørdag 26. august

Festlig åbning af SVEND17

Borgmester Lars Erik Hornemann byder velkommen og klipper snoren, så hundredvis af balloner stiger til vejrs fra Krøyers Have midt i Svendborg. Dermed tager vi officielt hul på en hel uges filmoplevelser under SVEND17.
Sidste år kørte borgmesteren af sted i Bumle bilen fra Cars filmene. I år kan han smykke sig med en Hawaii blomsterkrans eller en Maui-tatoo sammen med alle de børn, der lige efter SVEND åbningen samles i Krøyers Have, hvor der vil være masser af sjove aktiviteter til SVEND Børnelørdag.

Sted: Festivalpladsen på Centrumpladsen
Tid: Kl. 10.30


Børnelørdag
Vaiana Open Air
Det er efterhånden blevet en hyggelig tradition, når SVEND inviterer alle børn og deres forældre til en hyggelig lørdag i filmens tegn. Denne gang viser vi Disney filmen 'Vaiana'.
Filmen er nomineret til en SVEND statuette for Årets mest populære udenlandske børnefilm og bejler desuden til en Oscar for Bedste animationsfilm og Bedste sang.
Den handler om pigen Vaiana, som lever et trygt liv på en polynesisk ø i Stillehavet indtil øens planter og havets fisk begynder at forsvinde. Halvguden Maui har stjålet en magisk sten, der tilhører havgudinden, og nu drager Vaiana ud på havet for at overtale ham til at levere stenen tilbage. Det bliver starten på en eventyrlig rejse for at genskabe naturens balance. Filmen har dansk tale og bliver vist kl. 12 på Centrumpladsen

Til de første 100 børn er der en hawaii blomsterkrans, madposer fra Kvickly City og Is fra Skarø. Hele dagen igennem er der mulighed for at prøve sit surf talent af på en surf simulator, få en vaskeægte Maui-tatoo og vinde fede filmpremier i en kokos-kast konkurrence. De vilde kan ‘hoppe i havet’ på en Airtrack venligst udlånt af Svendborg Gymnastikforening, og de stille kan tage plads i Svendborg Biblioteks bod, hvor der bl.a. vil være bøger om Stillehavet.

Børnenes vært gennem dagen er Jakob Bjerregaard Engmann, Teaterchef BaggårdTeatret.
En sjov og hyggelig familiedag i Krøyers have og på Centrumpladsen, hvor filmen bliver vist og hvor forældrene også har mulighed for at købe mad og kaffe.

Sted: Festivalpladsen i Krøyers have og på Centrumpladsen
Tid: Kl. 10.30-15.00
Entré: Gratis


Svendborg Sound Festival

Åbningsdagen for SVEND filmdagene er samtidig den dag, Svendborg Sound Festival slutter tre dage med musik og fest, gøgl og ildshow, visuals og spoken word.
Festivalens tre hovedscener er Harders, Maskinen og Underwaerk på Frederiksø. Derudover kan publikum glæde sig til akustisk musik, fortælleevents, akustisk musik, cirkusforestillinger og meget andet rundt omkring i byrummet.
Se hele programmet på svendborgsound.dk

Cirkus workshop
Cirkusrummet, der til dagligt holder til på Frederiksø i Svendborg, arbejder med akrobatik og jonglering, menneskepyramider, balancekunst, behændighed, styrke og præcision.
Kom og vær med sammen med din familie og venner - eller få nogle helt nye legekammerater!
Alle kan være med, fra 0 til 100 år. Det kræver ingen forudsætninger, men der er garanti for, at alle bliver udfordret!

Sted: Festivalpladsen på Centrumpladsen
Tid: kl. 17-18
Billetter: Gratis entréHyldest til Erik Clausen - Cirkus Casablanca
Præsenteres af Erik Clausen og Leif Sylvester
De gamle venner Erik Clausen og Leif Sylvester Petersen kommer begge forbi til en talk inden filmen, hvor du kan glæde dig til at høre om deres fælles interesse for cirkus, om vejen fra gøgl til film og om deres samarbejde i forbindelse med ’Cirkus Casablanca’.
Medvirkende i filmen: Erik Clausen, Leif Sylvester Petersen, Niels Skousen, m.fl.

Sted: Festivalpladsen på Centrumpladsen
Tid: Talk kl. 18.20, filmvisning kl. 19
Billetter: Gratis entréIldshow
Med fare for eget helbred, og til stor fornøjelse for os alle sammen, vil nogle af Svendborgs bedste ildgøglere lege med brændende stave, kæder og fakler efter visningen af ’Cirkus Casablanca’.
Det bliver en dejlig blanding af humor og artisteri på højt niveau.
Kom glad, men kom ikke for tæt på!

Sted: Festivalpladsen på Centrumpladsen
Tid: Efter filmen, ca. kl. 20.45
Billetter: Gratis entré

SPONSORER

SVEND - HELE DANMARKS FILMPRIS KUNNE IKKE LADE SIG GØRE UDEN STØTTE FRA