Mandag 28. august

 
Film i Børnebiblioteket
I børnebiblioteket vises der film fra Filmstriben mandag til torsdag kl. 16-17.
Filmstriben er bibliotekernes gratis filmtjeneste til dig. Eneste krav er, at du er oprettet som låner på biblioteket, så kan du streame film til din pc, tablet eller smartphone. Der er næsten 3000 film at vælge imellem, og der kommer hele tiden flere til. Der er både klassikere og helt nye film, spillefilm og dokumentarfilm – både for børn og voksne.

Sted: Svendborg Bibliotek
Tid: Kl. 16-17
Billetter: GratisVil du gerne ses på tv?
I sensommeren / efteråret 2017 har du mulighed for at medvirke i to TV serier, som begge foregår omkring år 1900. Begge produktioner er støttet af FilmFyn, og alle optagelser foregår på Fyn.
- Nordisk Film indspiller miniserien ’Lykke-Per’ - baseret på Henrik Pontoppidans litterære mesterværk. Bille August instruerer og Esben Smed har hovedrollen som Lykke-Per.
- Zentropa indspiller ‘Håbet’, som er en ny spændende TV serie for hele familien.

Anne Magnér står for castingen, og hun søger følgende:
’Det bedre borgerskab’statister, samt ’jødisk udseende kvinder og mænd’ til gennemgående statistroller.
’Mandlige havnearbejdere’, unge såvel som ældre, ’kvindelige og mandlige tjenere’ (som har erfaring med servering), ’stuepiger’, unge mænd og kvinder, samt børn i alderen 4-14 år. Alle typer mennesker efterlyses - tykke, tynde, høje, lave - også gerne statister med ’et særligt udseende’ som skæve tænder, stritører, snurbart, overskæg, fipskæg o.s.v.
Bare mød op, så bliver du fotograferet og filmet!

Sted: Borgerforeningen
Tid: Kl. 15-19

On Location - Vin, tapas og film på Skårupøre Vingård
Skårupøre Vingård inviterer indenfor til en uforglemmelig filmaften under SVEND17. Vi begynder aftenen med en lille talk midt ude blandt vinstokkene. Værtsparret Bente og Carsten fortæller om vindyrkningen på stedet, og imens nyder vi et glas bobler af egen produktion. Bagefter rykker vi ind i den hyggelige Vintønde, hvor der serveres lokale tapas og vin inden filmen.

Se eller gense ’Sideways’ - to venners roadtrip gennem Californiens vindistrikter, hvor de får rig lejlighed til at dyrke deres kærlighed til god vin og kvinder. En fin fortælling om passioner og mennesker - og om at åbne en god flaske vin og lade noget andet end den hektiske hverdag diktere tempoet.

Aftenens tapasanretning
Tre oste fra Gundestrup Mejeri
Røget dyrekølle
Kyllingepostej, andechorizo og kyllingespegepølse med fennikel fra Allégården
Rullepølse fra Høkildegård
Citronmarinerede oliven
Tomat/mandel/olivenpesto
Ærtepesto

Hertil serveres hjemmebagt brød og et glas vin

Sted: Skårupøre Vingård
Tid: Kl. 18.30
Pris: 350 kr.
Billetter: Telefon 6223 6951 eller kontakt@svendfilmfest.dk senest d. 22. augustHyldest til Erik Clausen - Villa Paranoia
Præsenteres af Erik Clausens datter, Louise Clausen

Louise Clausen er ikke kun datter af Erik Clausen, hun er også tæt kollega til ham. ’Villa Paranoia’ (2004) var den film, hvor samarbejdet mellem far og datter for første gang blev udnyttet til fulde.
Louise var med fra den spæde start på manuskriptet og helt frem til hun kørte den første filmkopi ind til premierebiografen.
Hør hende fortælle om, hvordan de som far og datter kan være sammen i en så følelsesladet proces, det er at lave film.
Siden ’Villa Paranoia’ har de to arbejdet sammen på adskillige film, og på de to seneste er Louise Clausen krediteret for både manuskript, instruktørassistance og klipning.

Medvirkende i filmen: Erik Clausen, Sonja Richter, Frits Helmuth m.fl.

Sted: Festivalpladsen på Centrumpladsen
Tid: 18.30
Billetter: Gratis entré

SPONSORER

SVEND - HELE DANMARKS FILMPRIS KUNNE IKKE LADE SIG GØRE UDEN STØTTE FRA