Onsdag 30. august

 
Seminar for filmelskere
Seminaret er primært rettet mod manuskriptstuderende, manuskriptforfattere, film- og TV branchefolk, men alle filminteresserede er velkomne.

Kl. 10-12.30: Fremvisning af filmen ’I fars hænder’. Instruktøren Sven Vinge fortæller om arbejdet med det autobiografiske materiale. Uanset om du arbejder inden for dokumentar eller fiktionsfilm handler det om at skabe fortællinger, som publikum kan spejle sig i.
Kl. 12.30: Frokost
Kl. 13-15: Den erfarne manuskriptunderviser og filmkonsulent Lars Detlefsen inddrager publikum i sin pep-talk om, hvilke dramaturgiske 'skandaler', der skal til, for at fremtidens drama og dens fortællere udvikler sig. En inspirerende og provokerende opsang til danske filmskabere.
Kl. 15-16: Mød de nyudsprungne manuskriptforfattere fra SDU’s uddannelse Manuskriptudvikling. Drik et glas med dem og hør hvad de nye talenter brænder for.

Sted: Maritimt Centers Pakhus, Havnepladsen 2
Tid: Kl. 10-16
Gratis
Tilmelding: Hos SDUHyldest til Erik Clausen - Min fynske barndom
En hyggelig eftermiddag i Krøyers have, hvor vi viser filmatiseringen af den fynske komponist, Carl Nielsens liv. Inden filmen spiller Svendborg Musikskole musik af Carl Nielsen, og der kan købes fynsk brunsviger og kaffe.
Erik Clausen har både skrevet manuskript og instrueret filmen, der fortæller om Carl Nielsen udvikling fra dreng til komponist, om at stå på tærsklen til verdensberømmelse og om kærlighedssorger, der blev til musikalsk inspiration.
Medvirkende i filmen: Nikolaj Lie Kaas, Jesper Christensen, Frits Helmuth m.fl.

Sted: Festivalpladsen på Centrumpladsen
Tid: Kl. 13 Kaffebord og Carl Nielsen musik. Kl. 14 vises filmen
Entré: Gratis entréDanske kortfilm på Biblioteket
Tirsdag og onsdag viser Svendborg Bibliotek danske kortfilm i voksenbiblioteket.

Sted: Svendborg Bibliotek
Tid: Kl. 15-17
Billetter: GratisGaming og Film i Shark Gamings Virtual Reality BUS.
Kom ned og prøv fremtidens gaming og film igennem Virtual Reality i Shark Gamings Virtual Reality BUS. Fremtidens gaming og virtual reality-film kan opleves i bussen, og det vil sætte tankerne i gang og giver et godt grundlag til debat omkring spil, gaming og fremtidens teknologiske udvikling.

Sted: V. Svendborg teater, Skolegade
Tid: kl 15.30-20.00
Arrangør: Esportoplevelser og Shark Gaming

Prisfest på Torvet
Hele Danmark kårer årets mest populære film og skuespillere ved en storslået prisfest midt i Svendborg. Alle er velkomne, og det er muligt at følge de kendte helt tæt på, når de kommer ned ad den røde løber.I år sender TV2 live fra prisfesten, og i det hele taget møder pressen talstærkt op denne aften.

Kom og vær med til at fejre dine yndlingsskuespillere og årets allerbedste film. Øl og vand kan købes på pladsen undervejs i showet.
I år er værterne ved prisfesten skuespillerne Ditte og Louise, og forud for prisfesten har SVEND modtaget denne lille hilsen fra makkerparret: ’Vi glæder os helt vildt til at være værter ved SVEND17. Vi lover at tage tøj på og skabe en hyggelig fest. Vi kunne ikke forestille en smukkere ramme end Svendborg. Frankrig har Cannes. Vi har Svendborg!’.

Vær med til at åbne festen! Til de første 250 gæster serverer vi et glas gratis Somersby Secco.

Efter prisfesten vises den nykårede ’Årets bedste danske film’ Open Air på SVEND Festivalpladsen i Krøyers Have.

Sted: Torvet, Svendborg
Tid: Kl. 17:30
Gratis entréGallapremiere på den danske film ’Gud taler ud’ - En aften i selskab med Gud
SVEND17 inviterer til en festlig premiere på det nye danske komediedrama ’Gud taler ud’, som resten af landet må vente med at se til i slutningen af september.
Til premieren i Svendborg kommer instruktør Henrik Ruben Genz, skuespiller Søren Malling, der har hovedrollen som selvbestaltet Gud i slåbrok og underbukser, samt den svenske sangerinde Lisa Nilsson, der spiller Guds kone. Det er første gang, vi oplever hende i en bærende rolle på det store lærred.

Filmen følger en familie i et parcelhus i Risskov, hvor Uffe - psykolog og selvbestaltet Gud - regerer over sønnerne Jens, Thomas og Mikkel. På trods af morens brave kamp for at holde sammen på huset, begynder familiefreden snart at vakle og et oprør at ulme.
Jens Blendstrups selvbiografiske roman ligger til grund for den danske film, der er instrueret af manden bag ’Frygtelig lykkelig’, Henrik Ruben Genz. Filmen vises, når den store prisfest på Torvet er slut. En skøn anledning til at fortsætte festlighederne i Scala Svendborg, hvor der er rød løber, bobler og sødt inden filmen.

Sted: Scala Svendborg
Tid: Kl. 20.15 Rød løber, bobler og sødt
Kl. 20.45 Prræsentation af filmen
Kl. 21 Forestillingen begynder
Billetsalg: Scala-svendborg.dkSPONSORER

SVEND - HELE DANMARKS FILMPRIS KUNNE IKKE LADE SIG GØRE UDEN STØTTE FRA