Søndag 27. august

 
On Location for børn - Forpremiere på ‘Venner fra Fremtiden’
Forsorgsmuseet i Svendborg lagde locations til optagelserne af TV serien ‘Venner fra Fremtiden’, der vises til efteråret på DR Ultra. Under SVEND17 har vi derfor fået mulighed for at invitere til en helt særlig forpremiere. Vi viser et afsnit fra serien lige dér, hvor det blev optaget.
‘Venner fra Fremtiden’, der er skabt i samarbejde med FilmFyn, er tiltænkt de lidt større børn og handler om to børn fra femte klasse der sendes i en tidsmaskine tilbage i Danmarkshistorien med en mission. De skal hjælpe et menneske fra en anden tid uden mobiltelefoner og tablets. Hvert afsnit tager udgangspunkt i en historisk periode, hvor børnene lærer personer fra den pågældende tid at kende og hjælper dem med at løse historiske dilemmaer.

Til forpremieren holder museumsinspektør Jeppe Wichmann Rasmussen et lille oplæg og viser rundt i de aktuelle locations på museet.

Sted: Danmarks Forsorgsmuseum, Svendborg
Tid: Kl. 11-12, 12-13 og 13-14
Entré: GratisForpremiere på Cars 3
Helt eksklusivt har vi fået lov til at vise den nye Cars film før den får premiere i resten af landet. Kom til en festlig forpremiere i Scala Svendborg, hvor BR har sponsoreret en overraskelse til børnene.
I den nye film har legendariske Lynet McQueen har fået baghjul af en ny generation rasende hurtige racerbiler, og er blevet kørt ud på et sidespor i den sport, han elsker. For at komme på banen igen får han hjælp af den ivrige unge mekaniker Cruz Ramirez, der har sin helt egen opskrift på sejr, og opmuntring fra hans gamle mentor, den afdøde Doc Hudson. Det bliver en hård kamp for den gamle mester at bevise, at nr. 95 stadig kan være med forrest i feltet i Stempel Cup’en. Men en ting er sikkert: Intet bliver som før…

Sted: Scala Svendborg
Tid: Kl. 14
Billetsalg: scala-svendborg.dk


Hyldest til Erik Clausen - Mennesker bliver spist
Præsenteres af Bodil Jørgensen

Skuespiller Bodil Jørgensen byder velkommen og præsenterer den anmelderroste Clausen-film ’Mennesker bliver spist’ (2015), som hun spillede hovedrollen i.
Bodil Jørgensen har flere gange arbejdet sammen med Erik Clausen, senest i hans kommende film ’Aldrig mere i morgen’, som vi har premiere på under dette års SVEND.
Du kan glæde dig til at høre Bodil Jørgensen fortælle om anekdoter fra filmoptagelserne og om, hvordan det er at spille side om side med Erik Clausen.
Medvirkende i filmen: Erik Clausen, Bodil Jørgensen, Nicolas Bro m.fl.

Sted: Festivalpladsen i Krøyers have
Tid: 14.00
Billetter: Gratis entré
Spar Nord præsenterer:
SVEND Sail-In Movie
Tag venner og familie med om bord, når SVEND blænder op for en magisk filmoplevelse på Svendborg Havn d. 27. august kl. 20.
Læg til foran det kæmpemæssige lærred på havnekajen ved Maritimt Centers pakhus eller se filmen fra strandbaren på Frederiksø.
I ugerne op til SVEND lader vi publikum afgøre, hvilken film de vil se.


Sted: Honnørkajen
Tid: Kl. 20
Entré: GratisBliv klogere på esport og se film om det danske esporthold Astralis
Formand for Roskilde Esport Jens Chr. RIngdal fortæller om esportens vej til anerkendelse som sportsgren, og de tiltag der er opstået for at nå målet. Der vil også komme bud på hvilke tendenser vi ser, og hvilke udfordringer eSporten står overfor.
Hvad kan vi lære af udlandet, og hvad kan udlandet lære af Danmark?
Vi skal bl.a. høre om det danske hold Astralis og deres vej til succes, og efter oplægget viser vi episoder fra dokumentarprogrammet om Astralis "To The Stars".

Sted: Scala Svendborg
Tid: Kl. 20
Billetter: scala-svendborg.dk

SPONSORER

SVEND - HELE DANMARKS FILMPRIS KUNNE IKKE LADE SIG GØRE UDEN STØTTE FRA