Tirsdag 29. august

 
Filmklubben Baggårdsbiffen - 45 års jubilæumsudstilling
Nyd et glas ved åbningsreceptionen på Svendborg Bibliotek og få hele historien om dengang Bergman, Bertolucci og Bunuel kom til Svendborg i de glade 70'ere.
Gennem 45 år har filmklubben ’Baggårdsbiffen’ vist mere end 800 såkaldt smalle film for et publikum, der i sin storhedstid var provinsens største med over 700 medlemmer.
Udstillingen, der løber fra 29.august til 23. september fortæller filmklubbens lange historie gennem programmer, plakater og presseklip fra alle årene.

Sted: Svendborg Bibliotek
Tid: Kl. 15Sydfynske filmtalenter
Fyn har et enormt vækstlag af unge filmtalenter, og denne eftermiddag i Krøyers Have har du mulighed for at se årets vinderfilm fra både Svendborg Skolefilmfestival, Edit 24 og Lille Svend, der er Svendborg Gymnasiums filmkonkurrence.
De unge filmfolk kommer selv og præsenterer filmene, og vi slutter af med at vise kortfilmen ’Døren til solen’ af Julie Annlie Kjærgaard. Hun har vundet Svendborgs kulturtalentpris, og filmen er siden løbet med flere priser i både USA og England.

Sted: Festivalpladsen på Centrumpladsen
Tid: Kl. 16:00
Billetter: Gratis adgangDanske kortfilm på Biblioteket
Tirsdag og onsdag viser Svendborg Bibliotek danske kortfilm i voksenbiblioteket.

Sted: Svendborg Bibliotek
Tid: Kl. 15-17
Billetter: Gratis

SVEND On Location - Spotlight på Fyns Amts Avis
Chefredaktør Troels Mylenberg byder velkommen og præsenterer dramaet 'Spotlight', der fortæller den autentiske historie om en gruppe journalister, der falder over en ubehagelig sandhed om den katolske kirke. Snart er redaktionen dybt begravet i sagen, der afslører, at kirkens systematiske beskyttelse af de pædofile præster er langt mere omfattende, end nogen af dem havde forestillet sig. 'Spotlight' vandt Oscars for Bedste film og Bedste originale manuskript.

Sted: Fyns Amts Avis, kælderen, Sct. Nicolai Gade 3
Tid: Kl. 16.30
Billetter: Gratis adgang, men begrænset antal billetter, der skal afhentes hos Fyns Amts AvisI fars hænder
Dokumentarfilm af instruktør Sven Vinge

Filmskaber Sven Vinge præsenterer selv filmen, hvor han rejser tilbage i tiden for at konfrontere sin alkoholiserede far, keramikeren Niels Vinge, der blev fundet frosset ihjel en vinternat i år 2000. Undervejs erkender han, at han er gået i sin fars fodspor og uvidende har fortsat hans indre kamp og kunstneriske projekt.
Sven Vinge arbejder med både fiktion og dokumentar, og hans film har været udvalgt og præmieret ved filmfestivaler verden over.
Sted: Centrumpladsen
Tid: kl. 17
Billetter: Gratis adgangGallapremiere med Erik Clausen
Se filmskaberens nye film ’Aldrig mere i morgen’
Denne aften præsenterer Erik Clausen selv sin nye film ’Aldrig mere i morgen’. Dramaet er instruktørens 14. spillefilm, og Erik Clausen spiller selv den aldrende kunstner Thorvald, der anser sig selv som værende både udødelig og uundværlig. Da hans hjerte en dag holder op med at slå, er han ikke parat til at forlade denne verden. En engel giver ham derfor en sidste chance for - som usynlig og fri sjæl - at gå rundt blandt de efterladte.

Arrangementet finder sted i Scala Biografen i Svendborg med rød løber og forfriskninger i foyeren kl. 18.45. Erik Clausen præsenterer filmen inde i salen kl. 19.20, og kl. 20 begynder filmen.
’Aldrig mere i morgen’ er udtaget til den kommende sæson i Biografklub Danmark.

Sted: Scala Svendborg
Tid: 18.45
Billetter: scala-svendborg.dk

SPONSORER

SVEND - HELE DANMARKS FILMPRIS KUNNE IKKE LADE SIG GØRE UDEN STØTTE FRA