Torsdag 31. august

 
En OFF dag i Krøyers Have
Odense Internationale Film Festival – OFF – hylder kortfilmen hvert år i uge 35. I den anledning viser SVEND17 nogle af de film, der dyster om store præmier og prestige i Odense. Udover de eftertragtede priser under OFF, er der også Oscar shortlisting på højkant til vinderne.
104 kortfilm fra 34 lande kom gennem nåleøjet til OFF og deltager i årets konkurrence. Vær klar på at opleve det søde, sjove, sørgelige, sensuelle, og det som er så OFF, at det er svært at beskrive!

Sted: Festivalpladsen på Centrumpladsen
Tid: kl. 10 -16
Billetter: Gratis adgangMød to af Danmarks nye modige filmskabere
Forpremiere på Brødrene Avaz’ drama ’Mens vi lever’
Denne aften præsenterer to af dansk films mest lovende nye talenter, instruktør Mehdi Avaz og manuskriptforfatter Milad Avaz, for første gang filmen ’Mens vi lever’ for et publikum.

’Mens vi lever’ er inspireret af en autentisk ulykke, der fandt sted i Nordsjælland for 16 år siden, hvor den debuterende instruktør Mehdi Avaz voksede op. Filmen handler om Anne og Kristian, der er nyforelskede og klar til at starte deres liv sammen. En dag banker det på døren, og udenfor står Tommy. Kristian har ikke set Tommy i årevis og pludselig konfronteres han med en fortid, som han har gjort alt for at glemme. ’Mens vi lever’ følger fire mennesker, hvis skæbner flettes ind i hinanden efter den fatale ulykke.

Manuskriptet har Mehdi Avaz skrevet sammen med sin bror Milad Avaz. De to brødre har produceret filmen helt uden om det etablerede system og har ved hjælp af bemærkelsesværdigt gåpåmod selv skaffet kapital til filmen. Efter forestillingen fortæller de to brødre om arbejdet med filmen
Rollelisten byder bl.a. på navne som Nicolas Bro, Charlotte Munck og Henrik Prip overfor de unge skuespillere Sebestian Jessen, Julie Christiansen, Julie Brochorst Andersen og Nikolaj Groth.

Sted: Scala Svendborg
Tid: Kl. 17.30 Rød løber og forplejning i biografens foyer
Kl. 18 Filmen begynder
Kl. 19.45 Hør de to brødre fortælle om filmen
Billetter: Scala-svendborg.dkGaming og Film i Shark Gamings Virtual Reality BUS.
Kom ned og prøv fremtidens gaming og film igennem Virtual Reality i Shark Gamings Virtual Reality BUS. Fremtidens gaming og virtual reality-film kan opleves i bussen, og det vil sætte tankerne i gang og giver et godt grundlag til debat omkring spil, gaming og fremtidens teknologiske udvikling.

Sted: V. Svendborg teater, Skolegade
Tid: kl 15.30-20.00
Arrangør: Esportoplevelser og Shark Gaming

Hyldest til Erik Clausen - De frigjorte
Præsenteres af Kirsten Jakobsen, forfatter til biografien ’Clausen’

Erik Clausen har engang sagt: "Mange ved, hvem Clausen er, men hvem er Erik? Jeg ved det sgu dårligt nok selv."
Vi kommer en del tættere på et svar, når Kirsten Jacobsen, forfatteren bag biografien "Clausen", fortæller om den Erik, der skabte aftenens Clausen classic-film ’De frigjorte’ (1993).
Medvirkende i filmen: Erik Clausen, Anne Marie Helger, Helle Ryslinge m.fl.

Sted: Festivalpladsen på Centrumpladsen
Tid: 18.30
Billetter: Gratis entréRejsen til Mercur
Hvem drømmer sig ikke af og til op til stjernerne?
Tag med på B TOURS første rejse og oplev skuespiller Jon Lange fortælle om sin rolle som den homoseksuelle rigmandssøn og radiopioner, Jan Irsinger, i TV2 Charlies dramaserie Mercur. Se seriens ’location’, Kogtved Søfartsskole, og hør om FilmFyns nyeste tiltag ved Direktør for FilmFyn Bo Damgaard. Der er mulighed for at tilkøbe en madkurv.

Sted: Kogtved Søfartsskole, Kogtvedvænget 11, 5700 Svendborg
Tid: Kl. 19.00
Billetsalg: BaggårdTeatretGiant Steps Koncert: Ginman/Blachman/Dahl
De tre herrer Lennart Ginman, Thomas Blachman og Carsten Dahl har om nogle været med til at definere dansk jazz de sidste par årtier. Trioen formår i en sjælden grad at kombinere det smukke og det flabede, det lyriske og det swingende, det generøse og det stramt disponerede. Sammen finder de ind til en ganske særlig energi og klang. Oplev dem på spillestedet Arne B under SVEND17.

Sted: Arne B, Vestergade 10
Tid: Kl. 20
Pladsbestilling: 62 22 47 83

 

SPONSORER

SVEND - HELE DANMARKS FILMPRIS KUNNE IKKE LADE SIG GØRE UDEN STØTTE FRA